Salade van rode bieten
Het recept
De bietensalade is makkelijk te maken, vegetarisch en een feestje op je bord. De verschillende smaken passen erg goed bij elkaar. Je kunt deze salade eten als lunch, avondmaaltijd of bijgerecht bij de barbecue. Rode bieten zijn erg gezond en bevatten vitamine A en C, ijzer, foliumzuur, vezels en kalk. Ze dragen ook bij aan de gezondheid van de hersenen en een gezonde bloeddruk. De salade kost € 1,50 per persoon.
Aan de kook!
Je kan mij terugvinden in het blad van de Nierpatiënten Vereniging Nederland voor de rubriek ‘doktersrecept’. Elke twee maanden stuur ik een niervriendelijk recept in, passend bij het seizoen van dat moment. Niervriendelijk betekent zoutarm, oftewel minder dan twee gram zout per persoon. Bij het gerecht kun je de voedingswaarde, prijsberekening en budgettips terugvinden.
Wil je geen doktersrecept missen? Volg mij dan op Facebook of Instagram en vergeet ook niet de social media kanalen van de Nierpatiënten Vereniging Nederland in de gaten te houden!
Fotografie: Sander Koning