Wie is Jolien Vijzelaar, de Voedingsbuddie?

Er was eens een keukenprinses genaamd Jolien Vijzelaar, ook wel bekend als de Voedingsbuddie. In een betoverd koninkrijk, waar smaken dansten en geuren verhalen vertelden, groeide Jolien op met een zeldzame gave: de kunst van eten zonder te eten. Hoewel ze zelf zelden iets at, was ze gefascineerd door de magie van de keuken. Ze toverde met een snufje zout, een vleugje peper en een mespuntje kruid. Bij elk feest hielp ze mee met de mooiste gerechten, zoals koninklijke kwarktaarten met sappige aardbeien, die iedereen betoverden.

Altijd op de hoogte van voedingsontwikkelingen

Jolien Vijzelaar investeert continu in haar kennis en vaardigheden om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid. Ze volgt regelmatig bijscholing en deskundigheidsbevordering om haar expertise te vergroten. Naast kind en voedingsgerelateerde trainingen verdiep ik mij ook in van hoofd naar lijf, oftewel communicatie op gevoelstaal niveau.

  • Studie Voeding en Diëtetiek, richting Diëtetiek 2017 afgerond
  • E-learning Goedkoop Gezonde Voeding
  • Academie voor haptonomie cursus ‘je lichaam als kompas’ in 2024

PERSOONLIJKE VERHAAL

Vanaf haar vroegste jaren speelde voeding een rode draad in haar leven. Door een zeldzame ziekte, Cystinose, moest Jolien leven van sondevoeding en volgde zij eettherapieën. Toch vond ze vreugde in het speelse ontdekken van smaken. Ze keek nieuwsgierig toe hoe haar ouders en grootouders toverdrankjes en gerechten bereidden, en genoot van zoutkristallen alsof het magische sneeuwvlokjes waren.

Met de donornier van haar vader kreeg Jolien een nieuw leven. Nu geniet ze van heerlijke maaltijden uit verre koninkrijken zoals Italië, de Middellandse Zee en Mexico. Hoewel ze een voorliefde heeft voor hartige betoveringen, verlangt ze soms naar zoete lekkernijen.

De weg naar volwassenheid was niet altijd eenvoudig, maar nu als de Voedingsbuddie wil keukenprinses Jolien laten zien hoe magisch voeding kan zijn. Ze leert kinderen spelenderwijs over eten, waarbij iedere maaltijd een avontuur wordt en elke hap een ontdekkingstocht.

In haar vrije tijd geniet Jolien van zwemmen in sprookjesachtige meren, wandelen door betoverde bossen en magische verhalen schrijven. Ze bloeit op van kleurrijke bloemen, bijzondere kaarten en prachtig servies. Een rode draad in haar leven is de liefde voor taal. Haar leven is een sprookje waarin gezondheid, creativiteit en natuur samenkomen, en ze deelt deze magie graag met de wereld.

Meld je nu aan!

De Voedingsbuddie is dé plek om samen op een creatieve manier bewust te worden van gezonde voeding. Ontdek ons aanbod en maak vandaag nog een verschil voor de toekomst van alle kinderen.