Jolien Als spreker

In een wereld vol onverwachte wendingen begon mijn verhaal al op jonge leeftijd. Op 16 maanden werd de diagnose Cystinose bij mij gesteld, een zeldzame chronische ziekte die mijn leven diepgaand beïnvloedde. Maar zoals in elk goed sprookje bracht dit ook bijzondere gaven met zich mee. Op 9 mei 2003, drie weken voordat ik 12 jaar oud zou worden, kreeg ik een nieuw begin: een donornier van mijn vader. Dit was niet alleen een tweede kans, maar ook het startpunt van een reis vol uitdagingen en ontdekkingen.

Nu, ruim 21 jaar later, deel ik als spreker en ervaringsdeskundige mijn verhaal van hoop en veerkracht. In mijn werk als zelfstandig ondernemer houd ik mij bezig met voeding en gezondheid. Daarnaast zijn taal, zintuigen en creativiteit waar ik mij mee bezig hou voor plezier en persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik een cursus gevolgd bij een haptotherapie-opleiding, omdat ik echte aandacht voor elkaar en hoofd en lichaam als 1 zien belangrijk vindt. Ook is creativiteit en speelsheid voor mij essentieel; het is de manier waarop ik mezelf uitdruk en verbinding maak met de wereld om me heen.

Mijn missie is helder: anderen inspireren, bewustzijn creëren, en laten zien dat obstakels in het leven nieuwe wegen kunnen openen. Met een speelse toon en een flinke dosis realisme deel ik hoe ik balans vind tussen mijn gezondheid, mijn passie voor taal, en mijn liefde voor creativiteit.

Mijn verhaal is er één van hoop en mogelijkheden, waarin ik laat zien dat zelfs in de meest uitdagende situaties ruimte is voor groei en parels. Samen kunnen we de stille verhalen van zeldzame ziekten hoorbaar maken, en ontdekken dat er altijd magie te vinden is, zelfs op de moeilijkste paden. Ook als is dat geen makkelijke weg om te zien, of te delen met anderen.

Wil je meer lezen over mijn jeugd? Lees dan het artikel wat mijn moeder heeft geschreven toen ik 10 jaar oud was voor NEE-eten!

https://nee-eten.nl/over-voedselweigering/ervaringen-van-ouders/jolien/

Of interesse in mij als spreker, ook voor in een podcast? Neem contact op via info@devoedingsbuddie.nl

Meld je nu aan!

De Voedingsbuddie is dé plek voor betaalbare en gezonde voeding. Ontdek ons aanbod en maak vandaag nog een verschil in jouw leven.