Prijs voor 4 personen: €3,95
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
300 gram volkoren pasta
2 tenen knoflook
500 gram cherrytomaten
3 paprika’s
2 bollen mozzarella
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel oregano
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
Olie
Peper en zout naar smaak
De derde gast voor het Burger Budget Recept is alweer aan de beurt. Eva mailde mij met een heel leuk idee over het bekende TikTok pastarecept. Er gaat sinds februari de feta pasta TikTok viral op alle social media kanalen. Op TikTok worden er allerlei filmpjes door mensen zelf geplaatst, waaronder ook een filmpje hoe je heel eenvoudig een fetapasta kan serveren.
Drijveren
Hoe ben je tot dit gerecht gekomen?
Het gerecht is viral gegaan op TikTok en mijn huisgenoot heeft het daarom een keer uitgeprobeerd. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt is het super eenvoudig en kan je het met simpele aanpassingen blijven variëren.
Wat heb je aangepast aan het originele recept en met welke redenen?
Het originele recept bevat door het gebruik van de feta te veel zout en er zitten te weinig groenten in. Jolien heeft input gegeven hoe het recept met kleine aanpassingen toch past in de schijf van vijf. De feta is vervangen door mozzarella en als toevoeging op groente is er ook paprika toegevoegd.
Wat zijn de 3 gouden tips van jou bij het inkopen van de maaltijd?
Je kan lekker afwisselen met groenten zoals paprika, spinazie of rode ui. Kijk hierbij vooral welke groente in de aanbieding is. Zijn cherrytomaatjes te duur, probeer het een keer met een ander soort tomaat.
Kaas is over het algemeen wat prijziger. Hiervoor kan je eventueel kijken in de voordeligere supermarkten. Bij het variëren met geitenkaas of blauwe kaas kan prijsvergelijking nooit kwaad.
Welke drie basis ingrediënten zou je aanraden om altijd op voorraad te hebben in het keukenkastje?
Pasta, tomaten en kaas, waaronder geitenkaas of blauwe kaas bij mij altijd in de koelkast ligt.
Waar wordt met name op gelet bij het inkopen?
Ik maak van te voren een boodschappenlijst. Zo voorkom ik impulsaankopen van ongezonde dingen. Ik koop geen voorgesneden groente, omdat deze zakjes vaak duurder zijn dan losse groenten. Naar mijn idee zijn verse groenten langer houdbaar. Ik koop wekelijks een aantal groenten, zodat ik kan variëren.
Waar zou je nog verbetering uit kunnen halen in of rondom de keuken?
Ik wil minder voedsel verspillen. Ik vind dat ik soms nog te veel weg moet gooien.
Wanneer is het begonnen dat je gezond en prijsbewuster bent gaan inkopen?
Het meer gezond eten is ontstaan toen ik 2 jaar geleden heb besloten om geen vlees meer te eten. Je moet dan zorgen dat je alle vitamines en mineralen binnen krijgt. Vorig jaar ben ik bewuster gaan kijken naar de prijzen tijdens het boodschappen doen, omdat ik een tijd geen werk had. Ik heb toen gezien hoeveel je kan besparen door kritisch te kijken naar je boodschappen en dat probeer ik nu nog!
Super leuk om te lezen wat voor rol voeding in jouw leven heeft en hoe dat ontstaan is. Dank je wel Eva voor het delen van jouw variant op het Tiktok pastarecept!
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vul de waterkoker met water en laat dit koken.
- Snij de paprika’s in repen.
- Snij de mozzarella bollen door de helft.
Kookbereiding
- Doe de tomaten in een grote ovenschaal.
- Voeg hieraan de gesneden paprika’s, knoflook en kruiden toe.
- Besprenkel het geheel met de olie.
- Leg de mozzarella bollen op de groenten.
- Sprenkel ook over de mozzarella bollen olie.
- Zet de schaal in de voorverwamde oven en laat in circa 40 minuten bakken tot de cherrytomaten gebarsten zijn.
- Terwijl de oven zijn werk doet, kan je tegelijkertijd de pasta koken.
- Zet een pan op het vuur en voeg hieraan het gekookte water toe.
- Doe de pasta in de pan en laat dit 8-10 minuten koken.
- Giet de pasta af wanneer deze beetgaar is.
- Haal de ovenschaal uit de oven.
- Prak de tomaten fijn en vermeng de gesmolten mozzarella erdoorheen.
Voeg nu het tomatenmengsel en de pasta bij elkaar en vermeng het geheel. Dat is alles wat je hoeft te doen voor deze makkelijke, gezonde en lekkere maaltijd!
Voedingswaarde per persoon
Energie: 539 kcal
Vet: 24,8 g
Verzadigd vet: 10,3 g
Eiwitten: 23.3g
Koolhydraten: 50,1 g
Vezels: 10,9 g
Zout: 0,78 g
Variatietips
- Vervang de losse kruiden door specerijen die in jouw keukenkastje staan en bij de Italiaanse smaak past.
- Vervang de mozzarella door zuivelspread of geitenkaas.
- Je kunt er natuurlijk een lekkere salade met zongedroogde tomaatjes, augurkjes en kipreepjes bij maken voor extra groenten en smaakvariatie.
Jolien, de Voedingsbuddi€
Wat vind jij van dit Burger Budget Recept? Laat het weten in een reactie of deel jouw recept met mij op instagram (@devoedingsbuddi€).