taco’s gevuld met jackfruit

Het recept

De avocado’s en mango bevatten lekkere en gezonde onverzadigde vetten. Deze zorgen ervoor dat je lichaam cholesterol beter afvoert en dat is goed voor je hart en bloedvaten. De saus, met een ingrediënt als gerookt paprikapoeder, geeft een spicy en rokerige smaak aan het jackfruit: een lekkere combinatie met de frisse smaak van de mangosalade met limoen. Een gerecht, geïnspireerd op een recept van www.dehippevegetarier.nl

Jackfruit is een tropische vrucht, ook wel bekend als nangka. De structuur lijkt een beetje op vlees, maar er zit minder eiwit en ijzer in dan in vlees.

Aan de kook!

Klik op het doktersrecept artikel om de pagina goed leesbaar te kunnen zien.

Je kan mij terugvinden in het blad van de Nierpatiënten Vereniging Nederland voor de rubriek ‘doktersrecept’. Elke twee maanden stuur ik een niervriendelijk recept in, passend bij het seizoen van dat moment. Niervriendelijk betekent zoutarm, oftewel minder dan twee gram zout per persoon. Bij het gerecht kun je de voedingswaarde, prijsberekening en budgettips terugvinden.

Wil je geen doktersrecept missen? Volg mij dan op Facebook of Instagram en vergeet ook niet de social media kanalen van de Nierpatiënten Vereniging Nederland in de gaten te houden!

Fotografie: Sander Koning

Jolien, de Voedingsbuddi€

Meld je nu aan!

De Voedingsbuddie is dé plek voor betaalbare en gezonde voeding. Ontdek ons aanbod en maak vandaag nog een verschil in jouw leven.