Niervriendelijke recepten

Je kan mij terugvinden in het blad van de Nierpatiënten Vereniging Nederland voor de rubriek ‘doktersrecept’. Elke twee maanden stuur ik een niervriendelijk recept in, passend bij het seizoen van dat moment. Niervriendelijk betekent zoutarm, oftewel minder dan twee gram zout per persoon. Bij het gerecht kun je de voedingswaarde, prijsberekening en budgettips terugvinden.

Aan de kook!

Het eerste ‘doktersrecept’ zijn frozen yoghurt cupcakes. De letterlijke vertaling van frozen yoghurt is bevroren yoghurt. U kunt het eten als taart, tussendoortje of toetje. Heerlijk fris op een zonovergoten dag, maar ook geschikt als traktatie. U geeft er gemakkelijk een eigen draai aan door te variëren met divers seizoensfruit. Leuk om te maken met kinderen!

Klik hieronder op de afbeelding om het recept op volledig grootte te kunnen zien.

Wilt u tips voor een niervriendelijke metamorfose van een gerecht? Mail het recept naar redactie@nvn.nl en vermeld erbij ‘metamorfose’. Dan ga ik het recept omtoveren tot een lekkere en zoutarme variant!

Jolien, de Voedingsbuddi€

Meld je nu aan!

De Voedingsbuddie is dé plek voor betaalbare en gezonde voeding. Ontdek ons aanbod en maak vandaag nog een verschil in jouw leven.