Havermout-banaan pannenkoekjes

Het recept

Je kan mij terugvinden in het blad van de Nierpatiënten Vereniging Nederland voor de rubriek ‘doktersrecept’. Elke twee maanden stuur ik een niervriendelijk recept in, passend bij het seizoen van dat moment. Niervriendelijk betekent zoutarm, oftewel minder dan twee gram zout per persoon. Bij het gerecht kun je de voedingswaarde, prijsberekening en budgettips terugvinden.

Aan de kook!

Weer een nieuw doktersrecept waar je jouw dag mee kan starten. Ik vind ze persoonlijk erg lekker en ook makkelijk! Klik op 1 van de 2 pagina’s hieronder en je kunt het recept inzoomen om de pannenkoeken te maken. Veel plezier met bakken en eetsmakelijk!

Deze kleine pannenkoeken zijn ideaal voor een zondagsontbijt of als je eens een andere lunch wilt dan boterhammen. Overrijpe bananen in huis zijn zeker geschikt om te verwerken bij dit gerecht. Zo voorkom je gelijk voedselverspilling. Wat indirect kostenbesparend is. Door te variëren met divers fruit, smaakt elke pannenkoek weer anders. Laat jij mij weten met welk fruit jij deze havermout-banaan pannenkoeken hebt gemaakt?

Wil je geen doktersrecept missen? Volg mij dan op Facebook of Instagram en vergeet ook niet de social media kanalen van de Nierpatiënten Vereniging Nederland in de gaten te houden!

Fotografie door Sander Koning.

Jolien, de Voedingsbuddi€

Meld je nu aan!

De Voedingsbuddie is dé plek voor betaalbare en gezonde voeding. Ontdek ons aanbod en maak vandaag nog een verschil in jouw leven.