Blauwe bessen muffins

Het recept

Een lekker en gezond tussendoortje voor ontbijt, op school, tijdens je werk of als traktatie. Dit recept uit het boek een beetje minder kalium en zout houdt rekening met kaliummedicatie.

Wil je het zonder kaliummedicatie maken? Vervang dan de kaliummedicatie door dezelfde hoeveelheid meel. Voor dit recept geldt dan dus 120 gram meel in plaats van 120 gram kaliummedicatie. Natuurlijk kun je bij dit recept ook kiezen voor andere fruitsoorten dan blauwe bessen.

Aan de kook!

Je kan mij terugvinden in het blad van de Nierpatiënten Vereniging Nederland voor de rubriek op doktersrecept. Elke twee maanden stuur ik een niervriendelijk recept in, passend bij het seizoen van dat moment. Niervriendelijk betekent zoutarm, oftewel minder dan twee gram zout per persoon. Bij het gerecht kun je de voedingswaarde, prijsberekening en budgettips terugvinden.

Wil je geen doktersrecept missen? Volg mij dan op Facebook of Instagram en vergeet ook niet de social media kanalen van de Nierpatiënten Vereniging Nederland in de gaten te houden!

Fotografie: Sander Koning.

Jolien, de Voedingsbuddi€

Meld je nu aan!

De Voedingsbuddie is dé plek voor betaalbare en gezonde voeding. Ontdek ons aanbod en maak vandaag nog een verschil in jouw leven.