Voedingsadvies

Problemen met voeding? Of moet u een ander dieet volgen als gevolg van gezondheidsklachten? Daarnaast ook te maken met een beperkt budget? Dan zit u bij de Voedingsbuddi€ aan de juiste tafel.

De Voedingsbuddi€ biedt één op één voedingsadvies. Persoonlijke begeleiding kan erg prettig zijn als u tegen een specifieke voedingsvraag aanloopt. Ook wanneer u meer hulp nodig heeft bij het samenstellen van een goedkoop en gezond dagmenu.

Tijdens de voedingsbegeleiding ga ik samen met u de uitdaging aan om op een geduldige en creatieve manier uw gezondheidsklacht aan te pakken. De coaching kan telefonisch plaatsvinden, online of bij u aan huis.

Specialisaties van de Buddi€

Goedkoop gezonde voeding

Ondergewicht en ondervoeding

Nierziekten en niertransplantatie

Hart- en vaatziekten, waaronder hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol

CONTRACTVRIJE DIËTIST

Vergoeding

Voor voedingsbegeleiding bij de Voedingsbuddi€ heeft u een verwijzing van uw (huis)arts nodig. Het is niet noodzakelijk, maar wel gewenst gezien ik als contractvrije diëtist werk.

De keuze om als contractvrije diëtist te gaan werken, heb ik gemaakt om minder tijd kwijt te zijn aan administratieve handelingen. Daarnaast zit ik niet vast aan eisen en plichten die zorgverzekeraars stellen om bij hen aangesloten te zijn. Ik heb dus geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten. Hierdoor heb ik meer tijd voor persoonlijke aandacht aan u als cliënt, nascholingen en intervisies met collega diëtisten.

Duidelijkheid over de kosten

Door als contractvrije diëtist te werken is het voor u als cliënt duidelijk waar de kosten voor dieetbegeleiding uit bestaan. U krijgt na een consult direct een factuur van mij. De factuur kunt u rechtstreeks aan mij betalen. Nadat u mij betaalt heeft, kunt u de factuur bij uw zorgverzekering indienen. Afhankelijk van uw zorgverzekering wordt er 0% tot 100% vergoed van de factuur. Het bedrag wat mogelijk vergoed wordt krijgt u op uw rekening gestort. De dieetbegeleiding wordt maximaal tot 3 uur vergoedt per jaar.

Let op, uw eigen risico wordt altijd als eerste aangesproken.

TARIEVEN

Intake oftewel het eerste consult

Het eerste consult duurt 60 minuten. Het consult is telefonisch/online of bij u aan huis.

De kosten zijn €60,-.

Vervolgconsult

Afhankelijk van de wensen en behoeften duurt het vervolgconsult tussen de 15 en 45 minuten.

De kosten zijn €15 tot €45,-.

Indirecte tijd

Indirecte tijd houdt in dat ik bijvoorbeeld een rapportage, persoonlijk voedingsadvies of dieetverklaring invul. Het zijn handelingen waar je niet bij aanwezig bent.

De kosten zijn €15,- per 15 minuten.

Reiskostenvergoeding bij huisbezoek

De toeslag die berekend wordt voor een huisbezoek krijgt u mogelijk vergoed. Zorg ervoor dat uw (huis)arts dit vermeld op uw verwijzing. Vraag het ook na bij uw zorgverzekeraar.

De kosten zijn €20,-.

No-show tarief

No-show tarief betekent niet verschenen op afspraak zonder annuleren. Zie voor toelichting het blokje ‘afspraak annuleren’.

De kosten zijn €15,- per 15 minuten.

AANVULLENDE INFORMATIE

Afspraak annuleren

Afspraken dienen minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden per mail. Bij later afzeggen of wanneer u de afspraak niet nakomt dan ontvang je een rekening van het consult. Deze kun je niet bij de zorgverzekeraar indienen.

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD)

Sinds 2011 is de diëtist vrij toegankelijk geworden. Dit betekent dat je zonder verwijsbrief toch in aanmerking kan komen voor een vergoeding van jouw zorgverzekeraar. Hier doen echter niet alle zorgverzekeraars aan mee. Zorg er daarom voor dat u van te voren navraag doet bij uw zorgverzekering, om teleurstelling te voorkomen. U kunt altijd vrijblijvend om een verwijsbrief vragen aan uw huisarts; dit maakt het voor mij ook waardevol vanwege de aanvullende informatie die nodig kan zijn voor uw behandeling.

Dieetkosten aftrekken

Bij een aantal diëten kunt u een vast bedrag voor de kosten die je maakt aftrekken via belastingdienst. Kijk welk dieet en/of diëten in aanmerking komen in de dieetlijsten van de belastingdienst. Let er wel op dat er om een dieetbevestiging van arts of diëtist gevraagd kan worden.