Mexicaanse tortilla’s

Het doktersrecept

Je kan mij terugvinden in het blad van de Nierpatiënten Vereniging Nederland voor de rubriek ‘doktersrecept’. Elke twee maanden stuur ik een niervriendelijk recept in, passend bij het seizoen van dat moment. Niervriendelijk betekent zoutarm, oftewel minder dan twee gram zout per persoon. Bij het gerecht kun je de voedingswaarde, prijsberekening en budgettips terugvinden.

Aan de kook!

Dit keer heb ik voor jou lekkere tortilla’s in de aanbieding om te koken. Volg de link naar de Nierpatiënten Vereniging Nederland voor het recept. Link naar recept.

Naast de Mexicaanse tortilla’s met kidneybonen kan je verse guacamole en tomatensalsa serveren. Heerlijk om de wraps hiermee te bestrijken voordat het groentemengsel erop gaat. Een echte  smaakmaker.  De recepten hiervan plaats ik hieronder.

Recept guacamole

Ingrediënten  
2 avocado’s 
1 kleine of halve ui 
1 teen knoflook 
Sap van een ½ limoen 
1 kleine tomaat 
Peper en zout naar smaak

Kookbereiding

  • Snij de avocado’s door de helft. Haal de avocado eruit met een lepel.
  • Pel de ui en knoflook en snij in grove stukken.
  • Snij ook de tomaat in grove stukken.
  • Doe de avocado, ui, knoflook en tomaat samen met het limoensap in de hakmolen.
  • Pureer het geheel tot het een zachte en gladde guacamole is zonder stukjes.
  • Schep de guacamole uit de hakmolen in een schaaltje.
  • Voeg bij de guacamole nog peper en zout naar smaak toe.

Recept tomatensalsa

Ingrediënten  
3 tomaten
2 tenen knoflook
1 rode peper
Sap van 1⁄2 limoen
1⁄2 eetlepel olijfolie
2 theelepels koriander
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder

Kookbereiding

  • Snijd de tomaten in hele kleine blokjes. Verwijder hierbij het vruchtvlees. Doe in een kom.
  • Snij de bovenkant van de rode peper af. En halveer de peper in de lengte.
  • Verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd de rode peper in hele kleine stukjes. Doe bij de tomaat.
  • Pel de knoflook en pers met een knoflookpers fijn.
  • Doe de knoflook bij de tomaten en rode peper.
  • Halveer de limoen en pers het sap uit boven de salsa. Voeg de olie toe en meng door elkaar.
  • Breng als laatste op smaak met de kruiden.

Proef of het goed op smaak is en voeg zo nodig extra kruide naar wens toe.

Laat jij mij weten als je het gerecht hebt gemaakt?

Wil je geen doktersrecept missen? Volg mij dan op Facebook of Instagram en vergeet ook niet de social media kanalen van de Nierpatiënten Vereniging Nederland in de gaten te houden!

Fotografie door Sander Koning.

Jolien, de Voedingsbuddi€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *